دکتر محمود حکمت‌نیا

• محمود حكمت‌نيا فرزند علی در سال 1342 در شهرستان ابركوه متولّد شد، وی تحصيلات ابتدايي، راهنمايي و متوسطه را در همان شهرستان گذراند و سال 1362 وارد حوزه علميه قم شد و دروس سطح را طی 6 سال پشت سر گذاشت. او در سال 1369 در رشته حقوق دانشگاه تهران (پرديس قم) پذيرفته شد و سپس دوره‌ كارشناسي‌ارشد و دکتری را تا سال 1383 در رشته حقوق خصوصی پشت سرگذاشت. وي از سال 1377 تاكنون عضو هيأت علمي گروه فقه و حقوق پژوهشگاه فرهنگ و انديشة اسلامي است و در همين مدت مدیریت گروه فقه و حقوق، مدیریت بخش حقوقی دانشنامه امام علی(ع)، سردبیری مجله فقه و حقوق (3 شماره اول)، ریاست پژوهشکده نظامهای اسلامی، معاون پژوهشی دانشنامه سیره نبوی را به عهده داشته است. هم اکنون نیز به عنوان معاون امور پژوهشی و آموزشی و مدیر گروه کلیات و پژوهش دانشنامه سیره نبوی مشغول به فعالیت است.
  • تحصیلات حوزوی (خارج فقه و اصول)
  • کارشناسی ارشد و دکترای حقوق خصوصی از دانشگاه تربیت مدرس
  • دانشیار و عضو هیئت علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
  • رتبه اول در کتاب سال حوزه (مؤلف کتاب مبانی مالکیت فکری )، سال 1387
  • زمینه‌های تخصصی: فلسفه حقوق خانواده و زن، جامعه‌شناسی حقوق و … .
    • کتاب: حقوق زن و خانواده
    • کتاب: مسئولیت مدنی در فقه امامیه
    • تدوین سرفصل‌های رشته علوم و معارف قرآن كریم گرایش مطالعات زن و خانواده در اسلام

رزومه دکتر حکمت‌نیا