حجت‌الاسلام دکتر محمدجواد ارسطا

شماره تلفن: ۰۹۱۲۲۵۳۲۹۳۱

E_mail: mjarasta@ut.ac.ir

الف) مشخصات

نام و نام خانوادگی: محمدجواد ارسطا            گروه: حقوق           متولد: ۱۳۴۴          نام پدر: محمدعلی

وضعیت تحصیلات دانشگاهی: (عنوان رشته تحصیلی/ محل تحصیل/ سال اخذ مدرک)

۱- دکتری حقوق خصوصی، دانشگاه شهید مطهری، ۱۳۸۳

۲- کارشناسی ارشد حقوق عمومی، دانشکده حقوق دانشگاه تهران، ۱۳۷۳

۳- کارشناسی حقوق، پردیس قم، ۱۳۶۹

آخرین درجه تحصیلات حوزوی:

اجتهاد

سطح۴ حوزه/ حوزه علمیه قم/ ۱۳۷۶/ معادل دکتری

ب) سوابق علمی- اجرایی: نام سازمان یا موسسه/ نوع فعالیت/ سمت

۱– مرکز تحقیقات استراتژیک معاونت قم/ پژوهشی/ محقق

۲- پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی/ پژوهشی/ محقق

۳- دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری/ پژوهشی/ محقق

۴- پژوهشگاه حوزه ودانشگاه/ پژوهشی/ محقق

۵- دانشگاه باقرالعلوم(ع) قم/ آموزشی/ مدرس

۶- دانشگاه باقرالعلوم(ع) قم/ رئیس دانشگاه

۷- دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق/ مدرس و مدیر گروه حقوق خصوصی

۸- دانشگاه تهران، پردیس قم: عضو هیئت علمی و مدیر گروه حقوق عمومی

۹- مدیر گروه حقوق خصوصی مرکز تحقیقات فقهی قوه قضائیه

۱۰- مدیر گروه حقوق موسسه علوم انسانی جامعه المصطفی (ص) العالمیه.

ج) سوابق تحقیقاتی: عنوان طرح تحقیقاتی/ سمت در طرح

1. مهار قدرت سیاسی در حقوق اساسی ایران واسلام/ مجری طرح
  2. مبانی فقهی حقوقی مجلس خبرگان رهبری/ مجری طرح
  3. حجیت و اعتبار سند رسمی و تعارض آن با دیگر ادله اثبات دعوی در حقوق ایران و فقه امامیه/ مجری طرح
  4. التعزیر احکامه و انواعه/ مجری طرح
  5. تشخیص مصلحت از دیدگاه فقه و حقوق/ مجری طرح
  6. مبانی تحلیلی نظام جمهوری اسلامی ایران/ مجری طرح

د) سوابق فعالیت های آموزشی: عنوان دروس مورد تدریس/  نام موسسه یا دانشگاه/ شهر

تدریس دروس حقوق عمومی و خصوصی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور که برخی از آنها عبارتند از:

1. حقوق اساسی ۱و۲/ دانشگاه شهید بهشتی/ تهران
  2. حقوق اداری ۱و۲/ دانشگاه باقرالعلوم (ع) / قم
  3. حقوق بین الملل عمومی ۱و۲/ دانشگاه باقرالعلوم (ع) / قم
  4. حقوق بین الملل خصوصی ۱و۲/ دانشگاه باقرالعلوم (ع) / قم
  5. حقوق بین الملل اسلامی/ دانشگاه شهید بهشتی/ تهران
  6. مقدمه علم حقوق/ مدرسه عالی شهید مطهری/ تهران
  7. مبانی حقوق عمومی در اسلام/ مقطع کارشناسی ارشد/ دانشگاه تهران/ پردیس قم
  8. مبانی ولایت فقیه و حکومت اسلامی/ مقطع دکتری/ دانشگاه باقرالعلوم (ع) / قم
  9. حقوق مدنی ۴ و۵/ دانشگاه آزاد/ نراق
  10. اصول فقه وفقه و آیات الاحکام/ مقطع کارشناسی ارشد/ دانشگاه نراق
  11. مبانی تحلیلی نظام ج. ا. ایران/ مقطع دکتری/ دانشگاه تهران/ پردیس قم
  12. نظارت بر دولت/ مقطع دکتری/ دانشگاه تهران/ پردیس قم
  13. حقوق مدنی پیشرفته/ مقطع ارشد/ دانشگاه قم
  14. حقوق بشر/ کمیسیون حقوق بشر اسلامی/ قم

ه) عناوین پایان نامه هایی که استاد راهنمای آن بوده اند: عنوان پایان نامه/ مقطع/ سال

بیش از ۵۰ عنوان پایان نامه در مقطع ارشد و رساله علمی را در مقطع دکتری به عنوان راهنما یا مشاور بر عهده داشته ام؛ هم در حوزه علمیه و هم در دانشگاه.

و) تالیف یا ترجمه کتاب: عنوان کتاب/ ناشر/ زمان نشر

1. مجمع تشخیص مصلحت نظام از دیدگاه فقه و حقوق/ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه/ ۱۳۸۱
  2. مبانی تحلیلی نظام جمهوری اسلامی ایران/انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی، بوستان کتاب/ چاپ اول ۱۳۸۹
  3. سند رسمی به عنوان یکی از ادله اثبات دعوی و تعارض آن با دیگر ادله/ معاونت آموزش قوه قضائئه /۱۳۸۳